начало

Есенен изнесен семинар 2018- Македония


На 5,6 и 7 октомври 2018г. в Македония се проведе Есененсеминар, организиран от Национално сдружение на бакалавър фармацевтите в България в партньорство с Българският фармацевтичен съюз. Присъстваха магистър и бакалавър фармацевти от цялата страна.

В Скопиебяхме посрещнати като приятели в завод„Alkaloid” . Запознаха ни с етапите на производство, контрол и съхранение на произвежданитеот тяхлекарствени форми. НСБФБ имвръчихме плакетза „Партньорство и сътрудничество”.

В гр.Охридсесъстоялекционна част на семинара с участие на професор Л. Пейчев- декан на ФФ Пловдив и Цветелина Гутуранска от „Химакс”. 

Туристическата част на семинара включващаразходка в Охридското езеро, посещение на манастир „Св.Наум”, Билянините извори и забележителности на гр.Охрид и гр.Скопие. 

Гала вечерята, допълни доброто настроение на участниците. 


2018-10-09 21:24:47

Дните на бакалавър фармацевта 2018 гр.Шумен


  На 2 и 3 юни в гр.Шумен се проведоха „Дните на бакалавър фармацевта 2018 ” колеги от цялата страна дойдоха, за да споделим отбелязването на 10 годишнината от учредяването на Национално сдружение на бакалавър фармацевтите в България и 25 години от първото съсловно обединение.

На вълнуващото тържество с нас бяха и скъпи гости от МФ Варна, МФ Пловдив, МК Варна, МК Плевен, МК Шумен, БФС, ЕШКХ, Пациентски организации, магистър фармацевти от РФК Варна, Стара Загора, Шумен.

   В своите приветствия и поздравителни адреси нашите гости и партньори изказаха своите добри пожелания за успех на поетият път от Национално сдружение на бакалавър фармацевтите в отстояването и издигате престижа на професията.

   Поздравиха ни за търпението, упоритостта, амбицията и ентусиазма, трудолюбието и всеотдайността към отстояването на високи професионални стандарти.

   Присъстващите гости и колеги проследиха в постер на сесия ретроспективно изминатият път на съсловното обединение, запознаха се с исторически данни и документи, свидетелстващи за решителността на съсловието ни да отстоява подобаващ професионален статут и възможност за професионално развитие и надграждане на знания.

   В годината на своят 10 годишен юбилей Национално сдружение на бакалавър фармацевтите в България учреди и присъди почетните звания:  „Почетен председател на НСБФБ" на Катя Иванова от гр.Г.Оряховица и „Почетен член" на Жулиета Стракова от Плевен, Светлана Крачунова от Плевен, Николета Пакърджикова от Козлодуй, Анка Байнова от Г.Оряховица, Приз „Кристално хаванче” за цялостен принос към професията и съсловието получиха: Веска Александрова- гр.Шумен, Силвия Сандева - гр.Кюстендил и Циклама Павлова - гр.Плевен.  „Плакет към поколенията” , който ежегодно се връчва на най-младият участник във форума получи Кремена Спасова от гр.Шумен.

    Отличия получиха и:

Медицински колеж гр.Варна – „За принос към образованието и следдипломното квалификация на здравни и фармацевтични специалисти” и Пенка Георгиева- Пациентски организации ”Заедно с теб” за „Принос към защита на здравето и правата на пациентите в България”.

   Форумът продължи с Научна сесия със специалното участие на проф.Х.Бояджиян – преподавател, национален консултант и д-р Загорчев – председател на ЕК на БЛС, директор на Хомеопатичната организация, преподавател в ЕШКХ.

   Презентиращите фирми предизвикаха огромният интерес на колегите с новите продукти, които представиха.

Вечерта продължи с артистична и забавно-музикална програма, в която със специален поздравкъм всички гости и участници взе детска музикална формация от гр.Шумен - лауреати на международни награди.

   В неделният ден празниците продължиха с изненадата на колегите домакините от гр.Шумен - посещение на следновековния барелеф „Мадарският конник" и Музеят на буквите в гр.Плиска.

В прекрасно настроение, обединени и обогатени с нови знания поехме към родните градове с обещания и надежда за предстоящите ни срещи и семинари!

Благодарим Ви – гости, партньори, колеги- за доброто чувство,

с което споделихте празника ни,  за доверието и добрите пожелания!


2018-10-09 21:17:09

Съвместно партньорство БФС и НСБФБ 22-24 юни 2018г. гр.ПловдивЗа първи път Дните на фармацията се проведоха в съвместно партньорство на Български фармацевтичен съюз и Национално сдружение на бакалавър фармацевтите в България.

Официалната церемония по откриването се състоя в Драматичен театър гр.Пловдив с участието на проф.Илко Гетов- председател на УС на БФС и Лиляна Петрова –председател на УС на НСБФБ. 

На 23 юни 2018г., в навечерието на Еньов ден за първи пътсе проведе и гала вечер на магистър и бакалавър фармацевтите в България.

Тържественото настроение беше съпътствано и от връчените награди:за отличени магистър фармацевти и РФК.

От името на УС на НСБФБЛиляна Петрова връчи Плакет за ”Партньорство и сътрудничество” на БФС и Приз Златна везна” на проф.Илко Гегов за цялостен принос към утвърждаване ролята на фармацията в здравеопазването”. 

На 24 юни се проведе работна срещас участието на членове на УС на БФС и членове на УС на НСБФБ.

Дискусията беше свързанас партньорство и сътрудничество надвете организации, касаещи учредяването на съсловна организация на бакалавър фармацевтите и следдипломното обучение на кадрите във фармацевтичният сектор.


2018-10-09 21:17:54

Нови членове


Еньов ден е!

И днес, в този магичен ден, с радост споделяме факта, че за последнитедвадесет дни 33 колеги, помощник фармацевти от Балчик, Бургас, Добрич, В.Търново, Каварна, Козлодуй, Монтана, Враца, Троян, Търговище, Разград, Плевен, Пловдив, Кюстендил, Дупница са вече членове на НСБФБ.

Да се поздравим, колеги !

Честит празник !


2018-06-24 08:50:10

Еньовден е !


На Еньов ден, най-виталния ден през годината, да спрем надпреварата с времето, да откъснем стръкчeросна билка, да се усмихнем на Слънцето и заредени с енергия да извървим пътя до края на годината.

Еньов ден е най-дългият в годината, изпълнен с надежда и вяра в добрите сили на природата, ден за прозрения и равносметка.

Както Слънцето спира на този ден в небето, за да огледа Земята, така и човек трябва да спре своя бяг, да се огледа около себе си и най- вече в себе си, да си даде равносметкакакво добро и лошо е сторил през това време и по какъв път да продължи по-нататък.

В този ден на равносметка, ние виждаме както своите грешки, така и своите успехи.

Честит празник!


2018-06-24 08:46:40
 
първа стр. предишна стр. следваща стр. последна стр.