начало

30 октомври 2018 Медицински Колеж гр.Плевен


 


2018-12-20 20:43:16

18 октомври 2018


 18 октомври 2018година е специален ден за Национално сдружение на бакалавър фармацевтите в България ! Последователността и упоритостта на организацията ни през 10 години на съществуването й ни донесоха успех- днес на второ четете в НС бе приет Закона за съсловната организация на помощник фармацевтите в България. Като представител на съсловието ни, определен с решение на УС, се гордея с този успех , защото знам колко посветено време, нерви, ангажимент отне този процес за да убедим институциите, че сме съсловие , което заслужава уважение и национална представителност. В последните четири години това бе приоритет на дейността ни и въпреки проблемите и трудностите изпълних поетият ангажимент и не предадох професионалните интереси на съсловието ни отстоявайки идентичност, национална представителност, съставяне на национален регистър. Изказвам специални благодарности на адвокат Борислава Николова - единствения юрист, които бе рамо до рамо с проблемите ни през всичкото това време. Благодаря й от от името на всички нас! Благодаря и на всички вас колеги, които ми давахте сили за да довършим започнатото!

    Национално сдружение на бакалавър фармацевтите в България има вече 10 годишна история в защита на професионалните права на бакалавър фармацевтите в България и има редовна легитимна регистрация в Агенцията по вписвани


2018-12-20 20:41:44

Есенен изнесен семинар 2018- Македония


На 5,6 и 7 октомври 2018г. в Македония се проведе Есененсеминар, организиран от Национално сдружение на бакалавър фармацевтите в България в партньорство с Българският фармацевтичен съюз. Присъстваха магистър и бакалавър фармацевти от цялата страна.

В Скопиебяхме посрещнати като приятели в завод„Alkaloid” . Запознаха ни с етапите на производство, контрол и съхранение на произвежданитеот тяхлекарствени форми. НСБФБ имвръчихме плакетза „Партньорство и сътрудничество”.

В гр.Охридсесъстоялекционна част на семинара с участие на професор Л. Пейчев- декан на ФФ Пловдив и Цветелина Гутуранска от „Химакс”. 

Туристическата част на семинара включващаразходка в Охридското езеро, посещение на манастир „Св.Наум”, Билянините извори и забележителности на гр.Охрид и гр.Скопие. 

Гала вечерята, допълни доброто настроение на участниците. 


2018-10-09 21:24:47

Дните на бакалавър фармацевта 2018 гр.Шумен


  На 2 и 3 юни в гр.Шумен се проведоха „Дните на бакалавър фармацевта 2018 ” колеги от цялата страна дойдоха, за да споделим отбелязването на 10 годишнината от учредяването на Национално сдружение на бакалавър фармацевтите в България и 25 години от първото съсловно обединение.

На вълнуващото тържество с нас бяха и скъпи гости от МФ Варна, МФ Пловдив, МК Варна, МК Плевен, МК Шумен, БФС, ЕШКХ, Пациентски организации, магистър фармацевти от РФК Варна, Стара Загора, Шумен.

   В своите приветствия и поздравителни адреси нашите гости и партньори изказаха своите добри пожелания за успех на поетият път от Национално сдружение на бакалавър фармацевтите в отстояването и издигате престижа на професията.

   Поздравиха ни за търпението, упоритостта, амбицията и ентусиазма, трудолюбието и всеотдайността към отстояването на високи професионални стандарти.

   Присъстващите гости и колеги проследиха в постер на сесия ретроспективно изминатият път на съсловното обединение, запознаха се с исторически данни и документи, свидетелстващи за решителността на съсловието ни да отстоява подобаващ професионален статут и възможност за професионално развитие и надграждане на знания.

   В годината на своят 10 годишен юбилей Национално сдружение на бакалавър фармацевтите в България учреди и присъди почетните звания:  „Почетен председател на НСБФБ" на Катя Иванова от гр.Г.Оряховица и „Почетен член" на Жулиета Стракова от Плевен, Светлана Крачунова от Плевен, Николета Пакърджикова от Козлодуй, Анка Байнова от Г.Оряховица, Приз „Кристално хаванче” за цялостен принос към професията и съсловието получиха: Веска Александрова- гр.Шумен, Силвия Сандева - гр.Кюстендил и Циклама Павлова - гр.Плевен.  „Плакет към поколенията” , който ежегодно се връчва на най-младият участник във форума получи Кремена Спасова от гр.Шумен.

    Отличия получиха и:

Медицински колеж гр.Варна – „За принос към образованието и следдипломното квалификация на здравни и фармацевтични специалисти” и Пенка Георгиева- Пациентски организации ”Заедно с теб” за „Принос към защита на здравето и правата на пациентите в България”.

   Форумът продължи с Научна сесия със специалното участие на проф.Х.Бояджиян – преподавател, национален консултант и д-р Загорчев – председател на ЕК на БЛС, директор на Хомеопатичната организация, преподавател в ЕШКХ.

   Презентиращите фирми предизвикаха огромният интерес на колегите с новите продукти, които представиха.

Вечерта продължи с артистична и забавно-музикална програма, в която със специален поздравкъм всички гости и участници взе детска музикална формация от гр.Шумен - лауреати на международни награди.

   В неделният ден празниците продължиха с изненадата на колегите домакините от гр.Шумен - посещение на следновековния барелеф „Мадарският конник" и Музеят на буквите в гр.Плиска.

В прекрасно настроение, обединени и обогатени с нови знания поехме към родните градове с обещания и надежда за предстоящите ни срещи и семинари!

Благодарим Ви – гости, партньори, колеги- за доброто чувство,

с което споделихте празника ни,  за доверието и добрите пожелания!


2018-10-09 21:17:09

Съвместно партньорство БФС и НСБФБ 22-24 юни 2018г. гр.ПловдивЗа първи път Дните на фармацията се проведоха в съвместно партньорство на Български фармацевтичен съюз и Национално сдружение на бакалавър фармацевтите в България.

Официалната церемония по откриването се състоя в Драматичен театър гр.Пловдив с участието на проф.Илко Гетов- председател на УС на БФС и Лиляна Петрова –председател на УС на НСБФБ. 

На 23 юни 2018г., в навечерието на Еньов ден за първи пътсе проведе и гала вечер на магистър и бакалавър фармацевтите в България.

Тържественото настроение беше съпътствано и от връчените награди:за отличени магистър фармацевти и РФК.

От името на УС на НСБФБЛиляна Петрова връчи Плакет за ”Партньорство и сътрудничество” на БФС и Приз Златна везна” на проф.Илко Гегов за цялостен принос към утвърждаване ролята на фармацията в здравеопазването”. 

На 24 юни се проведе работна срещас участието на членове на УС на БФС и членове на УС на НСБФБ.

Дискусията беше свързанас партньорство и сътрудничество надвете организации, касаещи учредяването на съсловна организация на бакалавър фармацевтите и следдипломното обучение на кадрите във фармацевтичният сектор.


2018-10-09 21:17:54
 
първа стр. предишна стр.